Huidige taal: Nederlands  |  HorsUs in English
Advertorial
Advertorial
  of zoek door de berichten d.m.v. zoekwoorden:   
Alle Dressuur Springen Mennen Endurance Eventing Reining Voltige Draf- en rensport Opmerkelijk Algemeen

Rome: Ludo Philippaerts en zonen rijden voor overleden vader en opa

Springen  |  26-05-2012 16:22
Ludo Philippaerts met zonen Nicola en Olivier  | Copyright by Ludo Philippaerts

Kort voordat ze naar Rome (Italië) zouden afreizen, overleed Antoon Philippaerts, vader van Ludo en opa van de tweeling Olivier en Nicola. De drie waren voor het eerst samen in het Belgische team voor de Super League geselecteerd. 'We hebben er over gedacht om naar huis terug te keren, maar mijn moeder wilde dat we reden, omdat mijn vader en onze opa dat gewild had', aldus Ludo. België, dat het team completeerde met Jos Lansink, werde derde, achter Duitsland en Zwitserland.

Nederland stelde teleur met een zesde plaats: 'Het was voor ons in één woord een ongelukkige wedstrijd', vatte bondscoach Rob Ehrens de wedstrijd samen. Eén van de Nederlandse deelnemers was regerend nationaal kampioen Jur Vrieling: Het gezicht van Jur toonde twee verschillende kanten. Na de eerste manche straalde het van oor tot oor, maar na de tweede had het de vorm van een oorwurm aangenomen. De oorzaak? In de eerste manche subliem foutloos en in de tweede manche twee balken naar beneden. "In de eerste ronde liep VDL Bubalu een werkelijk subliem parcours en in de tweede manche was één foutje echt een fout van mij. Op een relatief eenvoudige steilsprong met een zwarte balk als bovenste deel van de hindernis had ik gewoon moeten wachten, maar ik wilde teveel regelen. Als ik gewoon stil was blijven zitten waren we daar foutloos overheen gesprongen, maar ik moest zo nodig alles tot op de laatste centimeter zelf bepalen en daardoor ging het mis. De fout in de driesprong die we even eerder hadden opgelopen kwam misschien voort uit een lichte vermoeidheid. De warmte in Rome is zinderend en vreet ook van de paarden krachten', aldus Vrieling. 

Op zich was het een mooie landenwedstrijd met vijf dubbele foutloze ritten van de 36 starters. België, die La Baule wist te winnen, blijft aan de leiding met één punt voorsprong op Duitsland. Nederland staat nu derde met 10.5 punten. 

Uitslag FEI Nations Cup (1.60m):
 
1) Duitsland - 4
2) Zwitserland - 8
3) België - 12
4) Italië - 16
5) Frankrijk - 20
6) Nederland - 24
6) Groot-Brittannië - 24
8) Zweden - 28
9) Ierland - 32
 
Tussenstand Nations Cup:
 
1) België -16
2) Duitsland - 15
3) Nederland - 10.5
4) Zwitserland - 10
4) Zweden - 8
6) Groot-Brittannië - 6.5
7) Frankrijk - 6
8) Ierland - 4


Volg het concours via HorsUs Handige Links

KNHS / HorsUs


Advertorial
Advertorial
 

Nederland

HorsUs BVBA
Logistiekweg 20 - 31
7007 CJ Doetinchem (Gelderland)

België

HorsUs BVBA
Leemputten 11
2381 Ravels (Antwerpen)