Huidige taal: Nederlands  |  HorsUs in English

WK dressuur: Charlotte Dujardin ongenaakbaar in Special

27-08 Dressuur
Lees meer >>

Zojuist heeft de regerend Olympisch kampioene Charlotte Dujardin met Valegro de Grand Prix Special gewonnen. Ze reed een score van 86.162%.

Helen Langehanenberg (Duitsland) scoorde 84,468% en pakte het zilver. Brons ging naar de Nederlandse Adelinde Cornelissen met Parzival.

Klik hier voor online scores

HorsUs 

Burgerwacht strijdt tegen dierenbeulen

27-08 Algemeen
Lees meer >>

Paardenliefhebbers weigeren nog langer lijdzaam toe te zien hoe dierenbeulen zich vergrijpen aan hun geliefde merries. De gedupeerden bundelen nu hun krachten om met burgerwachten terug te slaan. Begin volgende maand wordt in Maarsbergen (Nederland) een landelijke bijeenkomst gehouden voor eigenaren van toegetakelde dieren. Daarbij krijgen de deelnemers tekst en uitleg hoe ze zo’n burgerwacht moeten opzetten.

Intussen zijn er door het hele land al minstens zestig paarden op vaak gruwelijke wijze mishandeld, waarbij de merries met een scherp voorwerp in de geslachtsdelen werden geprikt. Eergisteren luidde de politie Noord-Nederland de noodklok naar aanleiding van enkele nieuwe incidenten bij het Sterrebos bij Roden en Peize in Drenthe.
Maar waar de politie vermoedt dat dit het werk is van één ziekelijke geest, gaat voorzitter Henk ten Napel van de landelijke stichting Zinloos Geweld tegen Dieren uit van meerdere daders. Ten Napel was de centrale spil in de klopjacht tegen de beruchte Beul van Twente. Deze genezen verklaarde tbs-patiënt Rudolf K. molesteerde destijds tientallen merries.
 
Ten Napel heeft talloze internationale onderzoeken over dierenbeulen bestudeerd. „Daaruit blijkt dat ze het liefst in hun eigen achtertuin toeslaan. Omdat ze dan de situatie ter plekke kennen en zo sneller kunnen vluchten.”
Bovendien is het volgens hem uit praktisch oogpunt logischer dat de huidige reeks mishandelingen niet het werk zijn van één persoon. „Waarom zou je 200 kilometer rijden om toe te slaan als je dat ook dicht bij huis kunt doen?”

Ten Napel vreest dan ook dat de dierenmishandelaars – van Groningen tot Limburg – elkaar aansteken: „De bekende copycat. Waar de ’Beul van Twente’ eens in de zoveel weken toesloeg, is het nu vrijwel wekelijks raak. Het lijkt wel een rage.”
Na de reeks mishandelingen in Twente richtte Ten Napel destijds een eigen burgerwacht op. „Na de nieuwste reeks incidenten weet ik dat er op diverse plekken in het land al eerste burgerwachten zijn geformeerd. Waar maken we niet bekend, omdat we niet in onze kaarten willen laten kijken. Intussen heb ik meerdere telefoontjes gehad van mensen die vragen hoe ze ook zo’n burgerwacht kunnen oprichten. Dat is een van de aspecten die aan de orde komen tijdens de landelijke bijeenkomst op 5 september.”
De politie in Noord-Nederland meldde gisteren dat in die regio nu alweer zeker tien paarden zijn mishandeld. Er is een landelijk politieteam geformeerd dat het onderzoek coördineert. Politiezegsman Paul Heidanus: „Een profiler probeert nu een beeld te vormen van de verdachte(n).” Iedereen wordt opgeroepen op te letten. „We hopen op een heterdaad om het te stoppen.”

De Telegraaf

Complimenten voor Van Silfhout van de Nederlandse bondscoach

27-08 Dressuur
Lees meer >>

De Nederlandse ruiter Diederik van Silfhout moet op het laatste moment invallen op het WK dressuur in Caen (Frankrijk). Van Silfhout leverde een uitstekende prestatie door ruim 73% te scoren. Onder de vele complimenten zat ook het compliment van bondscoach Wim Ernes. 

'Vanaf het begin van dit seizoen heb ik Diederik laten weten hem op te willen stellen als reserve voor dit team. Dit is een combinatie voor Rio 2016, die we graag rustig hadden willen laten rijpen. Toen echter Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P. wegviel, moest ik een beroep op hem doen en zij hebben het werkelijk fantastisch opgepakt.'

Van Silfhout eindigde met 73.414% op plaats 18.

KNHS / HorsUs

Advertorial

Duitsland wereldkampioen, Nederland wint brons

27-08 Dressuur
Lees meer >>

In de landenwedstrijd voor dressuurruiters heeft het Nederlandse team op de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk de bronzen medaille veroverd. Duitsland was zoals verwacht oppermachtig en veroverde goud en de Britten eisten zilver op. 'Er viel na de rit van Adelinde een last van de schouders van het team, dat uitgelaten reageerde. Heel anders dan na de rit van Edward, die eerder op de dag een teleurstellende prestatie neerzette. Adelinde nam niet alle risico, maar Jerich Parzival N.O.P. toonde wel veel expressie en uitstraling', vertelt bondscoach Wim Ernes.

 
Adelinde Cornelissen, die vierde werd met 79.629% vertelt na haar rit: 'Er stond op ons team al een tijdje heel veel druk, maar voor mij gold 'schouders er onder'. Daarom wilde ik in mijn proef aan de safe kant blijven, temeer omdat Parzival in zijn eerste rondje grote ogen opzette', aldus Cornelissen, die ook vertelde dat ze blij was met de laatste startplek in het team. 'Die laatste plaats levert wel meer druk op, maar op de één of andere wijze is het bij mij 'hoe meer druk hoe beter.' 
 
KNHS / HorsUs

WK para-dressuur: Nederland en België doen het goed

26-08 Dressuur
Lees meer >>

Drie van de vier grades in de para-dressuur zijn inmiddels verreden op het WK in Caen (Frankrijk). In Grade 1B won negenvoudig Olympisch kampioen Lee Pearson uit Groot Brittannië. Hij reed de Nederlands gefokte Zion (v. Flemmingh).

In Grade III reed de Nederlandse Sanne Voets zich met Vedet PB N.O.P naar de tweede plaats. In Grade IV scoorden de Belgische Michele George en de Nederlandse Frank Hosmar genoeg om plaatsen twee en drie te bezetten.

Klik hier voor resultaten

HorsUs

WK dressuur: Adelinde Cornelissen bijna 80%

26-08 Dressuur
Lees meer >>

'Hopelijk heb ik na de rit van Adelinde voor het weg te strepen resultaat gezorgd. Op zich voor mij een geheel nieuwe, maar wel onprettige ervaring.' Dat waren de woorden van de Nederlandse dressuurruiter Edward Gal na zijn rit met Glock's Voice op het WK dressuur in Caen vandaag. En dat is nu ook zo. Het resultaat van Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival is 79,629% en daarmee staat ze op een voorlopige derde plaats achter de Duitse amazones Isabell Werth (Bella Rose) en Helen Langehanenberg (Damon Hill).

Door het resultaat van Cornelissen staat Nederland nu weer op zilver in het landenklassement met 18 combinaties te gaan.

Klik hier voor live scores

HorsUs 

WK dressuur: Edward Gal teleurgesteld en hoopt op revanche in Special

26-08 Dressuur
Lees meer >>

De teleurstelling was op het gezicht van de Nederlandse dressuurruiter Edward Gal af te lezen toen hij met Glock's Voice de dressuurpiste verliet na zijn Grand Prix rit tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games. In de piaffe onderdelen liet de gitzwarte hengst steken vallen en ook in de changementen om de pas zat een hakkel. "Dit was niet de bedoeling en erg jammer", vatte bondscoach Wim Ernes de teleurstelling samen.

 
"Ik begon gedurfd aan mijn rit en had ook best een fijn gevoel. Alles lukte heel goed en ik schommelde met mijn percentage tussen de 78 en 79%. In de eerste piaffe kwam Voice met zijn nek iets omhoog en dat kon ik niet herstellen, toen moest ik hem er na zeven passen piaffe wel uit rijden. Ik was best verrast, want op het voorterrein tijdens het losrijden deed hij perfect zijn best. De belangrijkste reden voor mij is dat Voice erg onder de indruk was van het stadion. Logisch, want zoveel indrukken heeft hij nog eerder niet gekregen. Voor mij was het een hele vreemde wedstrijd. Het ene moment het gevoel hebbend dat ik alle controle had en direct daarop het gevoel dat ik werkelijk alles kwijt was. Hopelijk heb ik na de rit van Adelinde voor het weg te strepen resultaat gezorgd. Op zich voor mij een geheel nieuwe, maar wel onprettige ervaring. Nu maar hopen dat ik me toch nog bij de beste dertig combinaties weet te rijden, waardoor ik mij in de Grand Prix Special kan revancheren, maar dan is het wel te laat voor het team resultaat", aldus Gal.
 
Klik hier voor online resultaten

KNHS / HorsUs
Advertorial

WK reining: België op medaillekoers

26-08 Reining
Lees meer >>

Ook voor de reiningruiters is het WK in Caen (Frankrijk) van start gegaan. Na de eerste dag (en tevens het eerste deel van de landenwedstrijd) zijn 41 combinaties gestart en aan leiding gaat de Amerikaan Andrea Fappani met Custom Cash Advance met de score 224. Ann Fonck uit België staat op plaats twee met Nic Ricochet, score 222,5.

Ook de Belg Piet Mestdagh reed een starke proef. Met RS Spat Man O War scoorde hij 216,5 en staat hij voorlopig negende. België staat na de eerste dag op de tweede plaats in het landenklassement. Amerika gaat aan leiding.

Ook voor Nederland kwamen vandaag twee ruiters aan start. In de ochtend kwam Fenna Elzinga met Smoking Kills aan start, maar helaas hebben ze niet laten zien wat ze kunnen. Met de score 207,5 staat ze na de eerste dag al op plaats 24. Ook Olivier van den Berg kwam niet uit de verf met Mr Mystic Nic, score 191,5. 

 
Vandaag wordt het tweede deel van de teamcompetitie verreden. Voor België komen Cira Beack met Colonels Shining Gun en Bernard Fonck met Big Sky Whizard aan start. Nederland heeft Jurgen Pouls met Hollywood Gunman en Rieky Young met Brady Chex. 
 
Klik hier voor de scores (dag 1)
Klik hier voor de klassering in de landenwedstrijd

Western Today / HorsUs

Maak het de dierenbeul moeilijker: geen halster om in de wei

26-08 Algemeen
Lees meer >>

Paardeneigenaren moeten hun paarden niet meer met een halster de wei insturen. Dat adviseert de politie naar aanleiding van de vele paardenmishandelingen in Groningen en Drenthe. Afgelopen weekend was het weer raak bij Roden (Drenthe, Nederland).

 
Met een halster zijn paarden makkelijker te pakken door een dierenbeul, zo waarschuwt de politie. Ook moeten de dieren elke dag worden gecontroleerd op verwondingen. ,,Als een paard gewond wordt aangetroffen, maak dan foto’s voordat de dierenarts het paard gaat behandelen.”

NOS / HorsUs

Persbericht Belgische federatie omtrent ophef Constant van Paesschen

26-08 Springen
Lees meer >>

De voorbije dagen zijn er heel wat persberichten verspreid door de entourage van de Belgische springruiter Constant Van Paesschen en hun raadgevers. In die persberichten wordt er onder meer melding gemaakt van “drie overwinningen” via juridische weg aangaande de niet-selectie voor de WEG van Constant.

 
Er werden drie juridische procedures ingeleid door de entourage van Constant Van Paesschen, waarvan twee eenzijdig. Dit betekent dat in twee procedures KBRSF niet gehoord werd en zich niet heeft kunnen verdedigen tot nu toe.
- In eerste instantie heeft de rechtbank van eerste aanleg de federatie eenzijdig opgelegd Constant op te nemen in de selectie tot zolang het BAS geen uitspraak heeft gedaan.
- Het BAS heeft op donderdag 21 augustus beslist dat Constant diende opgenomen te worden in de selectie voor de WEG. Een beslissing waarvan de motivering nog niet bekend is. De Federatie heeft reeds van bij de aanvang van de procedure voor het BAS het nodige voorbehoud gemaakt.
- Op vrijdag 22 augustus werd er opnieuw een eenzijdig verzoekschrift ingediend om de beslissing van het BAS af te dwingen mits betaling van een dwangsom van 5.000 euro.
 
De KBRSF, hierin bijgestaan door haar raadgevers, neemt ondertussen alle stappen om hierop te reageren en zal deze beslissingen aanvechten.
 
Wij merken daarnaast op dat het besluit van het Belgisch Arbitragehof van de Sport onuitvoerbaar is, aangezien we Constant Van Paesschen niet kunnen opnemen in de selectie zonder onrechtstreeks een andere ruiter uit de selectie te halen. Wij kijken dan ook uit naar de motivering van deze beslissing. De Federatie wenst zich in deze niet boven de wet te stellen, maar onderneemt wel alle verdere juridische stappen waar nodig om haar selectie van de ploeg te blijven verdedigen, door dik en door dun. Wij willen hierin een voorbeeld zijn voor andere sporten en sportfederaties. Het algemeen principe dat een federatie via rechterlijke weg zou gedwongen worden om een eigen sportieve selectie aan te passen tart immers alle verbeelding en zou een verlamming zijn voor elke sport op dit niveau.
 
De sportieve achtergrond
Daarnaast wenst de Federatie nogmaals te benadrukken dat de coaches gewikt en gewogen hebben en in hun finale beslissing de juiste equipe hebben voorgesteld. Zij zijn in deze gesteund door de springcommissie die unaniem beslist heeft. Deze equipe is tot stand gekomen door te selecteren op basis van voorbije prestaties, voorbije ervaringen op grote kampioenschappen, frisheid en fitheid van de paarden en vooruitzichten voor de nabije toekomst. Criteria die in het verleden door alle andere coaches eveneens gehanteerd werden en hun succes bewezen hebben. Nog nooit hebben en nooit zullen communautaire beweegredenen een invloed hebben op een selectie, ook al beweren sommigen het tegendeel. Wij merken tevens op dat indien in het verleden selecties voor Wereldkampioenschappen louter op basis van rankings zouden genomen zijn, dan had noch Jos Lansink in 2006, noch Philippe Lejeune in 2010 kunnen deelnemen aan het WK en zouden ze dus nooit Wereldkampioen geworden zijn.
Alle ruiters, Constant Van Paesschen inbegrepen, hebben een charter met onder meer een integriteitsclausule, een informatieclausule en een deontologische code voor hem en zijn entourage onderschreven. De gebeurtenissen van de voorbije maanden staan in schril contrast met de verbintenissen zoals aangegaan in dat charter.
 
De persoonlijke situaties
Wij betreuren ten zeerste alle uitspraken en aanvallen door de entourage van Constant Van Paesschen die gericht zijn op individuen zoals de coaches, de voorzitter van de KBRSF, leden van de nationale springcommissie, leden van de veterinaire commissie en andere betrokkenen. Deze persoonlijke aanvallen zijn van lasterlijke aard maar wij zullen hier niet verder via de pers op reageren. De KBRSF wenst in deze - om het sportief uit te drukken – de bal te spelen, en niet de man. De niet-selectie van Constant Van Paesschen doet dan ook geen afbreuk aan zijn behaalde resultaten tot nu toe, een mooie toekomst wacht hem nog. Wij wensen nog eens expliciet te benadrukken dat alle selecties die onder meer eerder dit jaar op analoge wijze gemaakt werden, hun succes bewezen hebben. Wij hopen en gaan ervan uit dat dit ook in Caen tot een gelijkaardig resultaat kan leiden. 
 
De Federatie wenst nogmaals te benadrukken dat wij ons nu volop verder willen voorbereiden voor deze Wereldkampioenschappen van de paardensport, die ondertussen gestart zijn. Onze Belgische springduivels bereiden momenteel hun trip naar Normandië voor. De WEG is een hippisch festijn als hoogtepunt voor een sport waarin fair-play en sportiviteit nog steeds hoog in het vaandel worden gedragen. Wij zullen er alles aan doen om dit in de toekomst ook zo te houden.
 
Equibel / HorsUs

Blog door Julie de Deken vanaf het WK in Caen (2): trainen in de hoofdring

26-08 Dressuur
Lees meer >>

De Belgische dressuuramazone Julie de Deken maakt aankomende week haar WK-debuut op het wereldkampioenschap in Caen (Normandië, Frankrijk). Ze komt aan de start met Lucky Dance, een 13-jarige hengst doe afstamt van Lucky Lionell. Voor HorsUs blogt ze over haar belevenissen. 

Zondag. 
Vandaag vet-check. Spannende dag. Lucky goed los gestapt en dan richting de piste. Hij laat zich weer van zijn mooiste kant zien ;-). Na vijf spannende minuten iedereen blij: alle 'belgskes' erdoor. Op naar de eerste wedstrijddag morgen. Vandaag nog iets leuks op het programma: trainen in de hoofdring. Lucky, zoals ik hem ken, super relax en niet op zen minst onder de indruk van de omgeving. Wat een super gevoel voor mij om zo te kunnen rondrijden. Zoals elke goede zondag ook beetje tijd voor ontspanning. 
Samen met de vrienden een uitstapje maken naar de kust van Normandië. Even uitwaaien op het strand, een lekkere pannenkoek eten en daarna nog bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats. Daar word je stil van. Savonds nog gezellig wat gaan eten met iedereen. En dan hup weer in bed voor een nieuwe dag.'

HorsUs
Advertorial

Wim Ernes: 'WK onwaardige bodem'

26-08 Dressuur
Lees meer >>

Na 48 van de in totaal honderd starters in het wereldkampioenschap voor  dressuurruiters tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games heeft Nederland na de ritten van Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN en Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. de tweede plaats in het teamklassement. Minderhoud neemt individueel de voorlopige tweede plek in, achter de Duitse Kristina Sprehe, terwijl Van Silfhout vijfde staat. Duitsland gaat geheel volgens de verwachting aan de leiding en het Britse team staat op de derde plaats.

 
Vandaag gaan voor Nederland Edward Gal met Glock's Voice en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. van start, terwijl de Britten nog regerend Europees en Olympisch kampioene Charlotte Dujardin met Valegro in de strijd brengen.
 
De Nederlandse bondscoach Wim Ernes was tevreden. 'De teamspirit is heel goed en iedereen gaat er voor, daarom houd ik ook goede hoop voor de dag van morgen.'

Na zijn rit in de Grand Prix verliet Hans Peter Minderhoud de ring met een tweeslachtig gevoel. 'Ik ben niet jubelend over mijn optreden met Glock's Johnson TN, maar wel tevreden. Mijn paard had de vorm om een net iets betere proef neer te zetten', aldus Minderhoud, die de door de gestaag neervallende regen steeds slechter wordende bodem als hoofdschuldige aanwees. Bondscoach Wim Ernes was nog iets krachtiger in zijn uitspraak: 'Ik vind het een WK onwaardige bodem.'
 
HorsUs Handige Links

KNHS / HorsUs
 

Diederik van Silfhout: 'het uiterste er uitgehaald wat er op dit moment inzit'

25-08 Dressuur
Lees meer >>

De Nederlandse dressuurruiter Diederik van Silfhout en Arlando NH N.O.P. zijn op de Alltech FEI wereldkampioenschappen dressuur in het Franse Caen zeer sterk begonnen. Van Silfhout reed een proef zonder fouten en scorde 73.414. 'Ik ben dik tevreden. Ik had de juiste spanning en we hebben voor mijn gevoel het uiterste er uitgehaald wat er op dit moment inzit', aldus een stralende van Silfhout die van bondscoach Wim Ernes een groot compliment kreeg: 'Het sterke van Diederik is dat hij geen fouten maakt.'

 
De dressuur begon op een druilerige ochtend in een stadion dat plaats biedt aan 20.000 mensen en waar ongeveer 1500 liefhebbers een plekje hadden gevonden. 'Ik ben gisteravond op tijd naar bed gegaan en vanochtend redelijk laat opgestaan. Daarna ben ik op mijn gemak naar stal gegaan en heb in alle rust drie kwartier los gereden waarvan zeker een half uur alleen maar gestapt. Voor mijn gevoel de perfecte voorbereiding', aldus Diederik. Van Silfhout nam op het laatste moment de positie in van Danielle Heijkoop en Kingsley Siro N.O.P, maar zag geen enkel probleem in de hectiek van de afgelopen week. 'Ik denk zelfs dat het voor mij de ideale voorbereiding is geweest. Zonder druk thuis doortrainen. Daarbij kwam dat Wim Ernes gisteren alle druk bij me weg nam door mij te zeggen dat ik lekker mijn eigen ding moest gaan doen', aldus van Silfhout die aangaf dat zijn KWPN goedgekeurde hengst op het voorterrein super aan voelde. 'In de ring was er even een kleine aarzeling in het begin van de proef. Arlando was even afgeleid door een camera maar daarna ben ik er aan gaan rijden. Steeds weer pakte Arlando top aan', aldus van Silfhout die vertelde dat het vroege uur voor hem geen probleem was. 'Thuis rij ik ook altijd om deze tijd Arlando dus dat is hij gewend', aldus van Silfhout die daaraan toevoegde dat hij vroeger veel meer last van spanning had dan nu. 'Ik ben daar over heen gegroeid mede dankzij de inspanningen van begeleiders die mij werden aangereikt door het Rabo Talententeam. Ook mijn vader heeft daar een rol ingespeeld want of ik nu goed of slecht rij maakte hem niet uit want de volgende dag gingen we gewoon verder', aldus van Silfhout. 
 
Bondscoach Wim Ernes was dik tevreden. 'Ik moet Diederik mijn complimenten geven mede omdat ze in de afgelopen weken een enorme ontwikkeling door hebben gemaakt. Iedere keer als ik ze zag hadden ze progressie geboekt. Wat in de waardering bij de juryleden zeker een rol heeft gespeeld is de onbekendheid van de combinatie. Voor hun eerste piaffe en passage tour kregen ze minder punten dan voor hun tweede terwijl die naar mijn mening volstrekt vergelijkbaar waren', aldus Ernes. 

KNHS / HorsUs

WK dressuur: eerste ruiters Nederland en België gestart

25-08 Dressuur
Lees meer >>

De Nederlandse reserve ruiter Diederik van Silfhout heeft vanochtend met Arlando NH N.O.P een prachtige score van 73,414% voor zijn team neergezet. Momenteel, na elf starts, staat Van Silfhout tweede.

Ook voor België is de eerste ruiter aan de start verschenen: Jeroen Devroe reed met Eres naar een score van 70,186% en staat vooralsnog derde.

Klik hier voor online resultaten

HorsUs

Kent Farrington wint eerste Stephex Masters

25-08 Springen
Lees meer >>

USA ruiter Kent Farrington heeft de eerste Stephex Masters in Wolvertem (België) gewonnen. De ruiter die vijfde op de FEI wereldranglijst staat en in uitmuntende vorm verkeert, stuurde Willow naar de snelste tijd. Zijn landgenote Lauren Hough werd tweede met Ohlala. Simon Delestre werd derde.

Het parcours werd gebouwd door de Italiaan Uliano Vezzani. Pas ver na de helft van de starters werd de eerste nulronde genoteerd door de Brit Michael Whitaker. Daar kwamen later Delestra, Hough en Farrington bij.

Klik hier voor het resultaatStephex Masters / HorsUs 

Advertorial

Handige links: WEG Caen

25-08 Algemeen
Lees meer >>

Vandaag staan de eerste wedstrijden op het wereldkampioenschap in het Franse Caen op het programma.

HorsUs Handige Links:
programma
startlijsten en resultaten
website
livestream (betaald)
livestream (gratis)

HorsUs 

Blog door Julie de Deken vanaf het WK in Caen (1)

24-08 Dressuur
Lees meer >>

De Belgische dressuuramazone Julie de Deken maakt aankomende week haar WK-debuut op het wereldkampioenschap in Caen (Normandië, Frankrijk). Ze komt aan de start met Lucky Dance, een 13-jarige hengst doe afstamt van Lucky Lionell. Voor HorsUs blogt ze over haar belevenissen.

Dag van vertrek. 
Om 8u vertrokken richting Caen. Lucky helemaal blij dat hij weer mee mocht. Na een vlotte rit zonder al te veel vertragingen kwamen we aan op het terrein. Wat leuk om eindelijk toe te komen op de wedstrijd waar je al heel je leven van droomt!
Lucky super fit van de vrachtwagen en meteen mee voor controle voor hij zijn stalletje mag verkennen. Lucky goed bevonden!? Wij op weg naar stal. Goed opgevangen door de Belgische federatie. Lucky zag en keurde meteen zen stalletje goed. Nog even wat losgereden en terrein wat verkent en dan vroeg bed in. Wat een vermoeiende dag.
 
Zaterdag. 
Na een lekker ontbijtje snel naar men grote vriend om te kijken hoe hij de nacht heeft door gebracht. Het weer vandaag is maar heel somber. Lucky op training net iets minder dan gisteren. Denk dat hij ook niet van de regen houdt. Verder is hier nog niet zo veel te doen. Maar wel gezellig met alle Belgen wat in stal vertoefd. 
En dan 's avonds de grote openingsceremonie. En wij als belgielandje natuurlijk ook present. Na lang wachten konden we het stadion in. Volledig uitverkocht en een eerste indruk van hoe het zal zijn om binnen te komen met al dat publiek. Erna nog gezellig even langs de Belgian house geweest. Leuke afsluiter van de dag!

HorsUs
Advertorial
Advertorial
 

Nederland

HorsUs BVBA
Logistiekweg 20 - 31
7007 CJ Doetinchem (Gelderland)

België

HorsUs BVBA
Leemputten 11
2381 Ravels (Antwerpen)