Huidige taal: Nederlands  |  HorsUs in English

Wedstrijden wereldbeker vierspannen

31-10 Mennen
Lees meer >>
Voor de wereldbeker vierspannen heeft de FEI geloot welke menners waar aan de start komen. 
 
Stuttgart (19-23 november 2014)
Boyd Exell (Aus)
Jozsef Dobrovitz (Hun)
IJsbrand Chardon (Ned)
Christoph Sandmann (Ger)
Glenn Geerts (Bel)
 
Stockholm (28-30 November 2014)
Fredrik Persson (Swe)
Boyd Exell (Aus)
Theo Timmerman (Ned)
Werner Ulrich (Sui)
Glenn Geerts (Bel)
 
Boedapest (29-30 November 2014)
Jozsef Dobrovitz (Hun)
IJsbrand Chardon (Ned)
Christoph Sandmann (Ger)
Koos de Ronde (Ned)
Georg von Stein (Ger)
 
Genève (11-14 december 2014)
Georg von Stein (Ger)
Werner Ulrich (Sui)
Boyd Exell (Aus)
Jozsef Dobrovitz (Hun)
Christoph Sandmann (Ger)
 
London Olympia (16-22 December 2014)
Fredrik Persson (Swe)
Theo Timmerman (Ned)
Koos de Ronde (Ned)
Glenn Geerts (Bel)
IJsbrand Chardon (Ned)
 
Mechelen (26-30 December 2014)
Georg von Stein (Ger)
Boyd Exell (Aus)
Christoph Sandmann (Ger)
Fredrik Persson (Swe)
Theo Timmerman (Ned)
 
Leipzig (15-18 januari 2015)
Theo Timmerman (Ned)
Koos de Ronde (Ned)
Werner Ulrich (Sui)
Jozsef Dobrovitz (Hun)
IJsbrand Chardon (Ned)

Hoefnet / HorsUs

Dr. Uwe Schulten-Baumer overleden (88)

31-10 Dressuur
Lees meer >>

De Duitser Dr. Uwe Schulten-Baumer is op 88-jarige leeftijd in het ziekenhuis in zijn woonplaats Rheinberg (Duitsland) overleden. Dr. Uwe Schulten-Baumer is de 'ontdekker' van de Duitse amazones Nicole Uphoff en Isabell Werth.

De leermeester was niet alleen goed in het herkennen van ruitertalent; hij kon ook talentvolle paarden herkennen. Zo geloofde hij al voor de successen in Gigolo en Satchmo die beide op de Olympische spelen liepen.

St. Georg / HorsUs

Belgen en Nederlandse springruiters in actie in wereldbeker Lyon

31-10 Springen
Lees meer >>

In het Franse Lyon wordt op zondag de derde west-Europese wereldbekerkwalificatie springen gehouden. Diverse Nederlandse en Belgische springruiters doen mee.

Voor Nederland zijn dit Gerco Schröder en Wout-Jan van der Schans en voor België rijden mee: Niels Bruynseels, Constant van Paesschen en Pieter Devos.

HorsUs Handige Links Lyon

HorsUs 

Advertorial

Lyon: Cornelissen wint GP met nipte voorsprong

30-10 Dressuur
Lees meer >>
De Nederlandse Adelinde Cornelissen heeft met Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) de Grand Prix, die voorafgaand aan de Reem Acra FEI World Cup kür voor de dressuurruiters in het Franse Lyon wordt verreden, winnend weten af te sluiten. Cornelissen en Parzival realiseerden vandaag een score van 78.620%. Die score had ze niet te danken aan het jurylid bij C, Katrina Wüst, die haar achtste plaatste.
 
De Duitse Ulla Salzgeber, die aan de start kwam met Herzruf's Erbe, eindigde als tweede, terwijl Daniëlle Heijkoop (Nederland) met Kingsley Siro N.O.P. (v. Gribaldi) derde werd met 77.120%. Hans Peter Minderhoud (Nederland) realiseerde met Glock's Flirt (v. Florestan) een score van 73.220% en eindigde daarmee op de zesde plaats.
 
Vrijdagavond om 19.15 uur start in Lyon de Reem Acra FEI wereldbeker dressuur kür waarin punten zijn te verdienen voor een ticket naar de finale, die in april in Las Vegas wordt verreden. In de openingswedstrijd van het wereldbeker seizoen, die in het Deense Odense werd verreden, eindigde Cornelissen achter de nu afwezige Edward Gal (Nederland) met Glock's Undercover N.O.P. als tweede. Ulla Salzgeber en Herzruf's Erbe werden in Odense als vierde, net voor Minderhoud en Glock's Flirt.       
 

Bekijk hier de uitslag 

KNHS / HorsUs

Handige links: Equita Lyon

30-10 Algemeen
Lees meer >>

In het Franse Lyon staat tot en met zondag voor de 20ste keer het evenement Equita Lyon op het programma met internationaal springen, dressuur en western. Ook worden er twee wereldbekerkwalificaties verreden, voor springen en dressuur.

HorsUs Handige Links:
programma
deelnemers WB dressuur
deelnemers WB springen
startlijsten en resultaten 
website

HorsUs

Aankomend weekeind: wereldbekerdressuur in Lyon

29-10 Dressuur
Lees meer >>

Aankomend weekeind staat de tweede wereldbekerkwalificatie dressuur op het programma in Lyon, Frankrijk. Er is deelname uit 18 landen.

Deja zal onder de Zweed Patrik Kittel haar wereldbekerdebuut maken. Drie Nederlanders die deel uitmaakten van de zilveren equipe op het afgelopen EK zijn aanwezig (Adelinde Cornelissen, Hans-Peter Minderhoud en Danielle Heijkoop) en ook Duitsland stuurt een sterke afvaardiging.

Op donderdag staat de Grand Prix op het programma en op vrijdag de kür die als kwalificatie voor de wereldbekerfinale geldt.

Klik hier voor de volledige lijst van deelnemers

HorsUs

België evalueert WEG en stelt doelen

29-10 Algemeen
Lees meer >>

De Belgische federatie KBRSF heeft de World Equestrian Games uitgebreid geëvalueerd. De voorbije weken heeft de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie de topsportwerking van 2014 uitgebreid geëvalueerd, samen met BOIC en met de verschillende coaches, trainers, ruiters en verantwoordelijken van alle disciplines, ook de niet-Olympische.

De algemene tendens is heel positief en het voornaamste doel in 2015 gaat zijn op de Europese Kampioenschappen de kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen in Rio voor de discilines springen, dressuur en eventing.

Lees de belangrijkste conclusies hier

Equibel / HorsUs

Advertorial

Nederlands dressuurtrio naar wereldbeker Lyon

29-10 Dressuur
Lees meer >>

Drie Nederlandse dressuurruiters vertegenwoordigen het rood-wit-blauw op de wereldbekerkwalificatie in het Franse Lyon. Het zijn Adelinde Cornelissen, Daniëlle Heijkoop en Hans Peter Minderhoud.

Cornelissen komt aan de start met haar Jerich Parzival N.O.P., Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P. en Minderhoud zal de ring binnengalopperen op Glock's Flirt.

Op donderdag staat de Grand Prix op het programma en op vrijdag de kür die als kwalificatie voor de wereldbekerfinale geldt.

HorsUs 

Duitsland wil Spelen 2024

29-10 Algemeen
Lees meer >>
De Duitse Olympische Sportbond (DSOB) gaat zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2024 of eventueel 2028. Dat heeft het bestuur van de DSOB dinsdag na een vergadering in Neu-Isenburg bekendgemaakt. Berlijn en Hamburg zijn de steden die in de race zijn. Op 21 maart zou een keuze tussen beide steden gemaakt moeten worden.

Nog geen enkele stad heeft zich bij het internationaal olympisch comité IOC kandidaat gesteld voor de Spelen van 2024. De verwachting is dat een Amerikaanse metropool (Los Angeles, San Francisco, Washington of Boston), Istanbul, Doha, Parijs en Rome zich nog zullen aanmelden. Het besluit valt pas in 2017.

De Telegraaf / HorsUs

Sjaak Sleiderink niet langer werkzaam voor Dubbeldam, stal De Sjiem krimpt in

29-10 Springen
Lees meer >>

Rabo Talententeamlid Sjaak Sleiderink (Nederland) gaat een nieuwe weg in en werkt niet langer op de stal 'De Sjiem' van de regerend wereldkampioen springen Jeroen Dubbeldam.

 
Sjaak Sleiderink vertelt: 'Jeroen wilde een kleinere stal en minder personeel en paarden. Daardoor kan ik bij Jeroen niet meer de kans krijgen om verder te groeien. Na zeven jaar met Jeroen gewerkt te hebben, vind ik het echt heel jammer, maar ik respecteer de keus van Jeroen natuurlijk. In de jaren bij Jeroen ging het natuurlijk sportief ook wel eens wat minder, maar dan had ik altijd Jeroen achter me. Dat is nu niet ineens anders want Jeroen helpt mij ook met zoeken naar wat nieuws, maar ik ben daar wel al weg. Ik wil nu geen overhaaste beslissingen nemen, ik weet nog niet wat ik wil en ga eerst even de tijd nemen om daar goed over na te denken. Ik hoop daar wel snel uit te zijn, maar voor nu is het allemaal nog niet duidelijk.'

KNHS / HorsUs

Vandaag een jaar geleden overleed Bonfire

28-10 Dressuur
Lees meer >>

Vandaag is de sterfdag van een van de meest beroemde paarden ter wereld: Bonfire. precies een jaar geleden twitterde Anky:  'My heart is broken. Bonfire died.'

Bonfire werd met 17 jaar Olympisch kampioen in Sydney (Australië) en genoot tot zijn 30ste van zijn pensioen in het weiland bij Anky van Grunsven thuis in Erp. Als 2,5 jarige kocht Anky Bonfire. 'Op die leeftijd is het natuurlijk heel moeilijk inschatten of een paard veel talent heeft voor dressuur maar ik zag toch al dat hij wel eens heel speciaal kon zijn', aldus Anky. 

'Bonnie' leed aan de ziekte van Cushing (een afwijking in de productie van cortisol die leidt tot symptomen als een vacht met lange haren en verslechterde conditie) en was ook hoefbevangen. Het leek even beter te gaan maar toen zijn toestand verslechterde, is besloten Bonfire te laten inslapen op 28 oktober 2013.

HorsUs
Advertorial

Paard neemt frisse duik in zwembad in Arizona

28-10 Algemeen
Lees meer >>

Reddingswerkers van Mesa Fire & Medical Department uit Arizona hebben het paard Stormy gered nadat het dier in een zwembad terecht kwam.

Het paard moest eerst verdoofd worden om hem er dan uit te kunnen tillen. Stormy heeft gelukkig niets overgehouden aan het incident.

Bekijk hier een filmpje van Stormy

Nieuwsblad / HorsUs

Onthulling bronzen Salinero op 3 november

28-10 Dressuur
Lees meer >>

Na maanden van voorbereiding is het bronzen beeld van tweevoudig Olympisch kampioen Salinero gereed om geplaatst te worden. Dit zal gebeuren op maandag 3 november. Het beeld van Salinero komt naast het bronzen beeld van Bonfire te staan, de andere Olympisch kampioen van de Nederlandse dressuurdiva Anky van Grunsven.

 
Salinero heeft tijdens Indoor Brabant 2013 officieel afscheid genomen van de sport, sindsdien geniet hij volop van zijn pensioen. Met Van Grunsven heeft hij naast zijn twee gouden Olympische plakken een zilveren en bronzen Olympische teammedaille gewonnen, werd hij eenmaal Wereld kampioen, vier keer Europees kampioen waarvan twee met het team, vier keer winnaar van de Wereldbekerfinale, drie keer Nederlands Kampioen en won hij nog vele andere wedstrijden. 

Anky / HorsUs

Biarritz: kür overwinning Donnerfee na rustperiode

27-10 Dressuur
Lees meer >>

Na een rustperiode voor Donnerfee kwam deze 14-jarige De Niro merrie onder Claudia Fassaert (BEL) weer in actie. In het Franse Biarritz werd Fassaert tweede in de Grand Prix met 68,320%. In de kür was de combinatie al weer meer in vorm en deze proef werd gewonnen met ruim 71%.

Klik hier voor de uitslagen Biarritz

HorsUs

Saint Lô: Bosty wint in eigen huis, Houtzager en Opium vijfde

27-10 Springen
Lees meer >>

'Bosty', de Franse springruiter Roger Yves Bost werd op 21 oktober 49 jaar en kreeg afgelopen zondag nog een verlaat cadeau in de vorm van een overwinning in de Grand Prix van Saint Lô in Frankrijk. Met Qoud´Coeur de la Loge won hij na een barrage met zes deelnemers.

Eén van die barrageklanten was ook de Nederlander Marc Houtzager met de inmiddels 18-jarige Opium. De combinatie kwam met 12 strafpunten uit de ring en werd vijfde.

HorsUs

Advertorial

Pau: eerste viersterren cross overwinning voor Ingrid Klimke

27-10 Eventing
Lees meer >>

De Duitse Ingrid Klimke heeft haar eerste viersterren eventing wedstrijd gewonnen. Dat gebeurde afgelopen weekeind in het Franse Pau. Met de tienjarige Horseware Hale Bob (“Bobby”) was ze de beste in een sterk deelnemersveld. 

Klimke's landgenoot Andreas Dibowski werd tweede met FRH Butts Avedon en de derde plaats was voor Fransman Arnaud Boiteau met Quoriano ENE HN.

De wedstrijd in Pau was de eerste wedstrijd in de FEI Classics 2014/2015.

Klik hier voor het volledige resultaat
FEI / HorsUs

Helsinki: Olympisch kampioen Steve Guerdat wint, Vrieling vierde

27-10 Springen
Lees meer >>

'Ik heb niet het gevoel dat ik ergens iets heb laten liggen. Het is een hele kleine piste, waardoor je niet zoals vorige week toen dat wel lukte, ergens een galopsprong minder kon rijden. Misschien had ik hem net iets korter voor de steilsprong van planken kunnen zetten. Dat deed ik bewust niet, want planken zijn altijd delicaat en daarop heb je zo maar een fout. Je zou dus kunnen zeggen dat ik iets minder risico heb genomen dan vorige week'. Dat waren de woorden van de Nederlandse springruiter Jur Vrieling die afgelopen weekeind vierde werd in de wereldbekerkwalificatie in het Finse Helsinki. De week ervoor zegevierde hij in Oslo (Noorwegen).

Winnaar werd Olympisch kampioen Steve Guerdat met Nino de Buissonnets (v. Kannan), met minder dan een seconde voorsprong op Vrieling. Martin Fuchs, die de avond tevoren met PSG Future nog de Grote Prijs wist te winnen, eindigde nu als tweede, voor Pius Schwizer met de achtjarige Sixtine de Vains.

Klik hier voor de volledige uitslag

HorsUs

Advertorial
Advertorial
 

Nederland

HorsUs BVBA
Logistiekweg 20 - 31
7007 CJ Doetinchem (Gelderland)

België

HorsUs BVBA
Leemputten 11
2381 Ravels (Antwerpen)