Huidige taal: Nederlands  |  HorsUs in English

Opmerkelijke paardenfilmpjes (146)

25-10 Opmerkelijk
Lees meer >>

Kwam hij aangifte doen of een wortel halen? Wat moeten de politieagenten hebben gedacht toen een paard het bureau binnen wandelde? Bekijk in deze aflevering van Opmerkelijke paardenvideo's hoe dit eruit zag.

Het tweede filmpje is een grappig liedje over een meisje dat haar paard voor de kar heeft gezet en geniet van het ritme dat haar paardje heeft.

Fijn weekeind!

HorsUs
 

Anky van Grunsven bij tv programma Koffietijd

24-10 Dressuur
Lees meer >>

Drievoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven was vanochtend te gast bij het televisieprogramma Koffietijd. Anky vertelt hoe haar dagen eruit zien.

Anky was te gast in de studio maar neemt de kijker ook mee in haar stallen.

Bekijk hier de aflevering

HorsUs 

Lady Gaga koopt paardenaccommodatie

24-10 Algemeen
Lees meer >>

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga heeft in Malibu (Californië) een hippisch optrekje gekocht voor slechts een kleine 20 miljoen euro. Het landgoed heeft uitzicht op de Stille Oceaan en Zuma Beach.

Het complex biedt plaats aan 8 paarden, hefet een rijbaan en weides. Het huis heeft o.a. vijf slaapkamers, zes badkamers, twee bowlingbanen, een gastenverblijf, een personeelsverblijf, een kantoor, een fitnessruimte, een zeewaterzwembad en een spa.

Klik hier voor foto's

Malibu Time / HorsUs 

Advertorial

Handige links: CSI-W Helsinki (FIN)

24-10 Springen
Lees meer >>

Voor de springruiters staat aankomend weekend de tweede wereldbekerkwalificatie op het programma in de west-Europese liga. De winnaar van de eerste kwalificatie, Jur Vrieling (NLD) is ook weer aanwezig en met hem nog vele andere topruiters.

HorsUs Handige Links:
programma
startlijsten en resultaten
website

livestream (betaald)

HorsUs

Wereldkampioenschap Studentenruiters gaat weer niet door

24-10 Algemeen
Lees meer >>

Het Wereldkampioenschap Studentenruiters dat 17 tot en met 20 november plaats zou vinden in Abu Dhabi gaat niet door. De organisatie van het World University Equestrian Championship kan niet garanderen dat er voldoende geschikte leenpaarden beschikbaar zijn voor alle deelnemers. 

 
Oorspronkelijk was WK Studentenruiters 2014 gepland in maart in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege een influenza-epidemie in het land werd het evenement toen uitgesteld naar november. Momenteel onderzoekt de organisatie de mogelijkheden om het WK alsnog op een later moment doorgang te laten vinden. Bij het WK voor studentenruiters rijden de deelnemers op leenpaarden die door de organisatie beschikbaar worden gesteld. Het team dat Nederland deze maand zou gaan vertegenwoordigen bestaat uit Renske Kroeze, Saskia Schildkamp, Marcia Dominicus en Milou Anthonisse. Gert Naber traint de studentes en Floor van Gelderen is chef ‘d equipe.
 
Teamtrainer Gert Naber, ”Het is heel jammer en ook vervelend omdat de deelnemers bijvoorbeeld al vliegtickets hebben gekocht. Er wordt nu geprobeerd om de gemaakte kosten op de organisatie te verhalen. Daarnaast speelt ook dat deelname aan een leeftijdgrens en een moment van afstuderen gebonden is. Voor sommige deelnemers zou het hun laatste WK zijn. We gaan nu onderzoeken of het nodig is om voor een volgend WK een nieuwe selectie te maken.”

KNHS / HorsUs

Nu weer veulen slachtoffer paardenbeul (Limburg)

24-10 Algemeen
Lees meer >>

Op de grens van Lint met Duffel (België) heeft een paardenbeul het hoofd van een veulen stevig toegetakeld. "De huid tussen de neus en de ogen is weggesneden tot op het bot", zegt eigenares Sigrid.


Sigrid uit Lint is helemaal ondersteboven van de feiten. "In deze weide hebben wij drie pony's en een veulentje staan. Het veulentje, Oilily, geboren op 8 maart, is heel menselijk. Het komt zelfs uit je broekzak eten. De pony's zijn schuchter. Daarmee denken wij dat Oilily de makkelijkste prooi was", legt ze uit.
 
"Wij komen geregeld langs de weide maar de laatste dagen hadden we niet speciaals opgemerkt. Tot de vader van de eigenaar van de weide ons gisteren in paniek opbelde. Toen we gingen kijken, was de huid tussen de neus en de ogen weggesneden tot op het bot. Het vlees was echt een stuk afgeschraapt. Dat kan alleen door een mens zijn gedaan. Als het veulen zich zou kwetsen aan de omheiningsdraad krijg je een heel ander wonde."
 
Oilily kreeg ondertussen de eerste zorgen. "Een veearts heeft de wonde toegenaaid. Maar het is bang afwachten of de huid gaat houden want het is eigenlijk dood vlees. Binnen veertien dagen weten we meer."
 
Voor de eigenaars die paarden fokken, is het de eerste maal dat ze dit meemaken. "Zulke daden hoor je al eens maar meestal is het een ver-van-mijn-bed-show. Het moet een sterk persoon zijn geweest die iets van paarden kent. Je moet echt weten hoe je moet gaan staan en hoe je een paard moet vastnemen zonder er een stamp van te krijgen. We zijn nu bezig met een dossier op te stellen voor de politie al zal het moeilijk zijn om de dader te vatten."
 
Bijkomende maatregelen komen er niet. "We kunnen moeilijk alle paarden altijd binnen houden. Ook camera's hangen, vinden we geen optie. Dan film je misschien zaken die niet moeten. Bijvoorbeeld wanneer mensen met goede bedoelingen de paardjes eten willen komen geven. Wie iets gezien heeft, want de weide ligt toch aan een drukke baan, kan het melden aan de politie. We denken dat de feiten zich voordeden in de nacht van zondag op maandag. Verder kunnen we enkel hopen dat zoiets nooit meer gebeurt."
 
Oilily dartelt ondertussen weer rond maar de toekomst is nog onzeker. "Ze is nog steeds heel menslievend maar er zijn nog veel zorgen nodig en de eerste operatie alleen al kostte 300 euro. Dan rekenen we een eventuele transplantatie niet mee. Commercieel gezien is ze nu veel minder aantrekkelijk. Gezien haar afstamming zou ze nochtans zeer geschikt kunnen zijn voor topsport. Hoeveel de schade uiteindelijk bedraagt, is moeilijk te zeggen aangezien een paard beoordeeld wordt op de prestaties. We zullen haar herstel verder afwachten", besluit Sigrid.

Bekijk hier een foto van het toegetakelde veulen

HLN / HorsUs

Voltallige gouden springteam bij JIM

23-10 Springen
Lees meer >>
Tijdens het Nederlandse concours Jumping Indoor Maastricht zal het voltallige gouden Nederlandse springteam bestaande uit Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder en Jur Vrieling, zal aan de start verschijnen in de Grote Prijs Maastricht,de Longines Trophy.  
 
Deze Nederlandse topruiters, die goud wonnen tijdens de Wereldruiterspelen in Caen en onlangs ook de finale van de Nations Cup in Barcelona wisten te beslissen, zijn als Wereldkampioen al gekwalificeerd voor de Finale van de 25e editie van JIM. In deze rubriek mogen alleen de beste 40 ruiters starten, de kwalificatie wedstrijden voor de niet gekwalificeerden zijn op vrijdag en zaterdag. Dus er zal vanaf de eerste dag goed gereden moeten worden om bij dit selecte gezelschap te horen.  

JIM / HorsUs
Advertorial

Anky van Grunsven: 'Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes' (video)

23-10 Algemeen
Lees meer >>

'Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes'. Dat waren gistermiddag de woorden van Anky van Grunsven, ambassadrice van het Rabo Talentenplan. Dat zei de amazone tegen 300 beloften en aankomend talenten in de paardensport. Zij waren op Papendal om tips en trics te beluisteren van de helden van de Wereldruiterspelen. Dat allemaal om een zo'n goed mogelijk trainingsseizoen tegemoet te gaan.

Bekijk de video van Rabosport TV

KNHS / HorsUs


 

Voormalig paard Hans Peter Minderhoud Ucelli T (13) ingeslapen

23-10 Dressuur
Lees meer >>

Ucelli T, die in het verleden werd uitgebracht door de Nederlandse dressuurruiter Hans Peter Minderhoud, is op dertienjarige leeftijd gestorven. Als jong paard was de zoon van Olivi heel succesvol en won in 2006 de Pavo Cup finale en won in 2007 zilver op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Ucelli werd in 2009 kampioen in de lichte tour en werd verkocht aan de Belgisch juniore Noemi Goris. In 2011 raakte Ucelli T geblesseerd. Het bleef aantobben met zijn gezondheid en na drie jaar is besloten Ucelli T te laten inslapen. 

Eurodressage / HorsUs

Papa Rath

23-10 Dressuur
Lees meer >>

Op 10 oktober is Constantin Victor Samuel geboren, het eerste kind van de Duitse dressuurruiter Matthias Alexander Rath en zijn vrouw Franziska.

De ruiter van Totilas meldt dat alles goed gaat met moeder en zoon.

HorsUs

 

Guga Baul is paard van de Sint in nieuwe film

23-10 Algemeen
Lees meer >>

In Antwerpen (België) is een nieuwe Sinterklaasfilm in première gegaan: 'Sinterklaas en het Pratende paard'.

Het is een Nederlandse film maar ook de Vlaming Sven de Ridder speelt erin mee. En de Nederlandse stemmen zijn heringelezen door Vlaamse acteurs. Guga Baul neemt de stem van het paard voor zijn rekening, en Luk De Koninck die van Sinterklaas. 

Nieuwsblad / HorsUs

Advertorial

Prinses Benedikte op GDF: neem parasport op in programma EK Aken in 2015

22-10 Dressuur
Lees meer >>
De 14e editie van het door Academy Bartels (NED) georganiseerde Global Dressage Forum heeft op de prachtige accommodatie van Blue Hors in Denemarken plaatsgevonden.

Gisteren vond de tweede dag van een inspirerend en uitdagend tweedaags programma plaats.Het publiek was letterlijk ondersteboven van de drie para dressuur ruiters, die niet alleen hun levensverhaal deelde, maar tevens ook hun bijzondere vaardigheden in het zadel toonde. In een demonstratie toonde de supersterren, de Engelse Sophie Wells en de Deense Stinna Tange en Annika Lykke Risum hun overwinningen van uitdagingen, in termen van de compensatie van hun missende hulpen en de focus op de mogelijkheden die zij wel hebben, in plaats van de focus op handicap. Daarnaast hebben zij hun teleurstelling geuit over het feit dat para dressuur volgend jaar niet is opgenomen in het programma van de Europese kampioenschappen in Aken. Aan het einde van het Forum heeft de voorzitter van de Global Dressage Foundation, Prinses Benedikte haar wens geuit om deze discipline onderdeel uit te laten maken van het EK, dit werd direct ondersteund met een stevig applaus van het publiek. De prinses sprak naar de organisatoren van dit kampioenschap een pleidooi uit: deelnemers aan het Global Dressage Forum bevelen de organisatoren van het Europees kampioenschap in Aachen 2015 streng aan de Para sport als een van de disciplines op te nemen in het programma.

De vraag over 'wat harmonie is', werd besproken door voormalig internationaal dressuur jury Jytte Lemkow. Aan de hand van een foto presentatie van ruiter-paard combinaties werd aan de aanwezige een uiteenzetting geven over wat harmonie is wanneer het gaat over verhouding ruiter tot verhouding paard, de kleding de ruiter, de positie van de ruiter en de gangen van het paard. En dit alles over de harmonie in dressuursport.
 
Kur op muziek componisten Joost Peters en Tom Hunt deelden met het publiek hun werkwijze van het te composeren van een kur op muziek op basis van de verschijning en karakter van paard en ruiter. Internationaal dressuur jury Katrina Wüst nam deel aan de discussie over dit onderwerp en een panel van de topruiters Beatrice Ferrer – Salat, Chatrlotte Dujardin en Nathalie zu Sayn-Wittgenstein deelde hun ervaringen en hun voorkeuren van een kur op muziek.


De in Florida woonachtige Deens internationaal dressuur ruiter en trainer Lars Petersen, die voorheen eerste ruiter van Blue Hors is geweest, verzorgde een demonstratie met een aantal Blue Hors ruiters en paarden op diverse niveaus. Allan Grøn reed een 4 jaar oude hengst Blue Hors First Choice ( Jazz x Negro) en een 6 jarige Zick Flower (Zack x Romanov) terwijl amazone Maria Anita Andersen de 12 jarige merrie Loxana (Diamond Hit xArgentinus)reed. Ook na de clinic had Lars Petersen nog de gelegenheid om verdere gedetailleerde uitleg te geven over zijn trainingsmethodes. Het panel met daarin professionals, erkende de hoge kwaliteit van rijden alsook de hoge kwaliteit van de paarden. Kyra Kyrklund en Richard Davison vatte deze demonstratie samen als een prachtige en ook zeer nuchtere demonstratie van horsemanship en training. 

Academy Bartels / HorsUs

Handige links: Horse and Friends Genk

22-10 Springen
Lees meer >>

In Genk begint morgen het Belgische concours 'Horse and Friends'. Het is de derde editie en deze wordt in het Sentower Park gehouden.

HorsUs Handige Links:
programma
startlijsten en resultaten
website


HorsUs

Pieter Devos droomt van de Olympische Spelen in Rio

22-10 Springen
Lees meer >>

De Belgische springruiter Pieter Devos (28) uit Bekkevoort droomt van de Olympische Spelen in Rio (2016).

Bekijk een video interview met Pieter hier

HorsUs

VDL Groep nieuwe hoofdsponsor JIM

22-10 Algemeen
Lees meer >>
Jumping Indoor Maastricht heeft er dit jaar, naast Longines en Audi, een nieuwe hoofdsponsor bij: de VDL Groep. De VDL Groep is zeker geen onbekende in de paardensportwereld. De president-directeur en eigenaar van VDL Groep, Wim van der Leegte, is een enthousiast paardenliefhebber en ondersteunt al jarenlang de Nederlandse paardensport.
 
“Vorig jaar ben ik bij JIM geweest en heb ik genoten. Met onze paarden zijn we trouwens in de prijzen gevallen, dat scheelt natuurlijk,” aldus Wim van der Leegte. Vorig jaar won Maikel van der Vleuten de Grote Prijs met VDL Groep Sapphire B. Sinds 2008 heeft Stoeterij Duyselshof een samenwerkingsverband met Eric en Maikel van der Vleuten uit Someren. Zowel Eric als Maikel worden door de VDL Groep ondersteund.
 
De directeur van JIM, Frank Kemperman, is heel tevreden met deze nieuwe hoofdsponsor: “Ik ben blij dat de Brabantse top ondernemer, die zo veel voor Limburg betekent, en bovendien nog een echte paardenliefhebber is, JIM fantastisch ondersteunt. Hopelijk kan hij weer genieten van topsport en speciaal van de successen van zijn eigen paarden.“
 
In 2011 werd JIM afgelast wegens financiële problemen en sinds 2013 staat het Nederlandse evenement terug op de kalender.

KNHS / HorsUs
Advertorial

Nederlandse pikeur Tom Kooyman ernstig gewond

21-10 Draf- en rensport
Lees meer >>

De Nederlandse pikeur Tom Kooyman is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Alkmaarse drafbaan. Bij het inrijden voor de wedstrijd kwam de sulky van Kooyman in botsing met een andere rijder.

Pikeur Kooyman liep ernstige verwondingen op. De andere rijder raakte niet gewond. De paardenraces op het drafcentrum zijn na het ongeluk afgelast.

RTVNH / HorsUs

Gebruik helmcamera afgeraden

21-10 Algemeen
Lees meer >>

British Eventing heeft het gebruik van helmcamera’s per direct verboden. Dit naar aanleiding van een mogelijke relatie tussen het gebruik van een helmcamera en het letsel dat de Duitse voormalige formule 1 coureur Michael Schumacher opliep bij een ski-ongeval.

 
De Nederlandse federatie KNHS heeft contact gehad met de National Safety Officer van British Eventing en met de Nederlandse National Safety Officer. Op basis van dit contact raadt de KNHS, na overleg met en op initiatief van de Technische Commissie en het Eventingforum, het gebruik van helmcamera’s af tot nader onderzoek duidelijkheid geeft over het mogelijke veiligheidsrisico dat door deze helmcamera’s wordt veroorzaakt.
 
Lees het statement van British Eventing hier

KNHS / HorsUs
 
Advertorial
Advertorial
 

Nederland

HorsUs BVBA
Logistiekweg 20 - 31
7007 CJ Doetinchem (Gelderland)

België

HorsUs BVBA
Leemputten 11
2381 Ravels (Antwerpen)