Huidige taal: Nederlands  |  HorsUs in English

NK Mierlo: Dubbeldam en Zenith gaan aan de leiding na dag 1

24-04 Springen
Lees meer >>

In het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor Senioren springruiters in Mierlo was Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN (v. Rash R) iedereen te snel af en daardoor gaat hij nu aan de leiding.

 
Deze openingswedstrijd was een tabel C, waarin strafpunten om worden gezet in seconden. Even zag het er naar uit dat Vincent Voorn met de inmiddels 19-jarige Gestion Priamus Z de wedstrijd zou winnen, tot er een balkje viel en Vincent terugzakte naar de vierde plek. De tweede plaats was weggelegd voor Jur Vrieling, die met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) een uiterst strakke rit liet zien en samen kwamen zij op de eindstreep iets meer dan een seconde te kort op Dubbeldam. Harrie Smolders legde met de zeer ervaren Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) beslag op de derde plek.
 
De verschillen in het klassement zijn beperkt, want de als 13de eindigende Henk van de Pol met Willink wist de schade tot minder dan één balk te beperken. "Het parcours was misschien net iets aan de zware kant voor een jacht en er waren geen mogelijkheden om ergens binnendoor te steken. Wel kon je tijd winnen in het scherp rijden van de wendingen en daar heb ik dan ook de winst kunnen pakken", vertelde Jeroen Dubbeldam. In zijn ogen waren het vandaag vooral de combinaties van hindernissen die hun tol eisten. "De dubbel steil was best lastig, net als de laatste dubbelsprong, steil gevolgd door een oxer. Daar werden naar mijn smaak net even te veel fouten op gemaakt". In het verleden wilde Zenith SFN op de eerste dag van een wedstrijd nog wel eens hectisch zijn. "Dit paard heeft het afgelopen half jaar veel geleerd en dat komt onder andere tot uiting in steeds meer rust. Zenith SFN was vandaag uiterst relaxed, maar wel scherp. Ik heb hem twee weken geleden op de eerste dag van het CSI 3* in Lanaken bewust snel gereden en toen konden we gedurende het hele parcours ook al de rust bewaren, net als vandaag".
 
Vrijdag om 16.45 uur rijden de Senioren hun tweede wedstrijd en de finale is op zondag vanaf 13.30 uur.    

Klik hier voor de volledige uitslag
Klik hier voor HorsUs Handige Links

KNHS / HorsUs

London als Glock's London in de ring

24-04 Springen
Lees meer >>

Vandaag verscheen London voor het eerst als Glock's London in de ring. Samen met zijn vaste ruiter Gerco Schröder liep hij een 'oefenrondje' 1.40m. tijdens de eerste rubriek op CH Mierlo waar ook het NK verreden wordt.

London was heel fit en sprong een nulrondje en eindigde op de 11de plaats. Het NK komt voor London nog te vroeg. Hij wordt rustig weer in topvorm gebracht. Voor het nationaal kampioenschap zadelt Schröder de elfjarige ruin Cognac Champblanc (Clearway x Caretino), die eerder gereden werd door broer Ben.

HorsUs

Handige links: NK springen Mierlo

24-04 Springen
Lees meer >>

Dit weekeind staat het Nederlands kampioenschap springen op het programma in Mierlo.

HorsUs Handige Links:
programma
startlijsten en resultaten
website
livestream

HorsUs 

Advertorial

Geen WK deelname voor Totilas en Matthias Alexander Rath

24-04 Dressuur
Lees meer >>

'Eind mei, begin juni verwacht ik Totilas terug in de ring, als alles normaal verloopt', aldus Paul Schockemöhle, eigenaar van het miljoenenpaard. Dat betekent dat Totilas niet mee zal doen aan de wereldkampioenschappen in Normandië eind augustus.

Om zich te kwalificeren voor het WK zou Totilas onder zijn ruiter Matthias Alexander Rath volgende maand aan de start moeten komen op het Duitse nationale kampioenschap. Schockemöhle: ‘Dat kan niet. Het zou belachelijk zijn Totilas nu al drie proeven te laten uitvoeren’. Totilas is al twee jaar niet meer in de wedstrijdring geweest door blessureleed. 

ANP / HorsUs

Olympisch kampioen Tripple X III verkocht

24-04 Springen
Lees meer >>

Het 12-jarige springpaard Tripple X III dat in 2012 onder Ben Maher Groot Brittannië aan Olympisch teamgoud hielp, is verkocht. De zoon van Namelus R blijft wel in 'Olympische kringen' aangezien hij verkocht is aan Torrey Pine Stables, de stal waar de Canadees Eric Lamaze, de Olympisch kampioen van 2008, gevestigd is.

Dat maakte Ben Maher zelf via Twitter bekend. Maher heeft Tripple X III zelf gefokt en opgeleid. Het paard was in mede-eigendom van de sponsor van Maher, het echtpaar Phillips dat op verkoop heeft aangedrongen en Maher wegens fraude heeft aangeklaagd. Hij zou geld hebben achtergehouden bij de verkoop van paarden. 

St.-Georg / HorsUs
 

Handige links: Horses & Dreams Hagen

23-04 Algemeen
Lees meer >>

Na een pauze komt de Nederlandse Hans Peter Minderhoud weer met Glock's Romanov weer in actie op het concours in Hagen. Hij wordt vergezeld door de Nederlandse amazones Petra van Esch en 

Mirelle van Kemenade. Ook vier Belgen komen in actie: 
Ona Dewaegenaere, 
Philippe Jorissen, 
Marc Peter Spahn en 
Mario Van Orshaegen.


Handige links Horses & Dreams Hagen in Duitsland: 23-27 april

 

 

programma
deelnemers
startlijsten en uitslagen

website
livestream

HorsUs

 

Helgstrand raakt ook Passier als sponsor kwijt

23-04 Dressuur
Lees meer >>

Gisterenavond heeft Passier op haar Facebook pagina een statement geplaatst waarin ook dit bedrijf, net als Equsana, voorlopig afstand doet van sponsoring van de Deen Andreas Helgstrand die momenteel onder vuur ligt na publicatie van foto's van zijn paard Akeem Foldager met o.a. een blauwe tong.

De officiële statement luidt als volgt:

Official statement on the accusations against Andreas Helgstrand
We at G. Passier & Sohn are shocked at the kinds of training methods of which Andreas Helgstrand is accused from many quarters. These are incompatible with our understanding and our company philosophy, and we formally distance ourselves from them. We had our lawyers examine our sponsoring contract over Easter. The contract is in abeyance until the matter is finally clarified. The wellbeing of the horses has utmost priority for our company - and we only support riders who feel an obligation to ethical principles and responsibility towards the horse.


Passier & Sohn / HorsUs

Advertorial

Belgisch team Lummen bekend gemaakt

23-04 Springen
Lees meer >>

In Lummen (België) staat op 2 mei as. een FEI landenwedstrijd op het programma. Gisteren werd het team bekend gemaakt: Pieter Devos (Candy), Nicola Philippaerts (Cortez), Jos Verlooy (Domino) en Gregory Wathelet (Sea Coast Forlap DC) verdedigen de Belgische vlag. Olivier Philippaerts en Cabrio vd Heffinck werden aangeduid als reserve.

Acht landen nemen deel aan deze Belgische landenprijs. Zweden komt met een sterke delegatie, met Rolf Goran Bengtsson (Csall ASK), Jens Fredricson (Lunatic) en Henrik Von Eckermann (Gotha). Zwitserland vaardigt zelfs Olympisch kampioen Steve Guerdat af, samen met Pius Schwizer en Paul Estermann. Frankrijk, winnaar van vorig jaar, komt met Kevin Staut en Penelope Leprevost.


België; Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Zweden springen in Lummen voor punten, de drie overige landen die aantreden zijn Groot-Brittannië, Nederland en Ierland.

Galop / HorsUs

Paardenzaak in Tros Opgelicht (video)

23-04 Algemeen
Lees meer >>
Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Maar wat moet je met een gekregen paard waar meerdere mensen aanspraak op denken te maken? Een paard waarmee de nodige schulden zijn gemaakt. Een paard waarvan de eigendomspapieren verdeeld zijn over meerdere mensen. Een paard dat bij meerdere mensen als onderpand dient terwijl de eigenaar de schulden niet inlost. Maar het wordt nog gekker, de eigenaar is mogelijk niet eens de eigenaar. Snapt u het nog?
 
We hebben het over de hengst Calisto die in 2007 ter wereld kwam. De telg van Johnson – Burggraaf is opgezadeld met tienduizenden euro’s aan schuld. Maar het is onduidelijk van wie de hengst op dit moment is. Alleen als we op zoek gaan naar degene die rondom het paard de schulden maakt, stuiten we telkens op een persoon, namelijk Judith Bok.
 
Paardenhandel
Ons onderzoek rondom het paard Calisto begint bij een stal in Schoonrewoerd. In deze stal is de hengst samen met 9 andere paarden gestald door paardenhandel JBS, Judith Bok Sportpaarden. Judith traint en verkoopt paarden. In het begin lijkt alles goed te gaan, maar op een gegeven moment blijven de betalingen uit. Maar er blijkt nog meer aan de hand. Zo heeft ze onrechtmatig twee paarden meegenomen. Hiervoor is ze ook veroordeeld.
 
Ook blijkt de verkoop van de paarden niet zonder slag of stoot te gaan. Als ze een paard verkoopt, krijgt de eigenaar haar geld niet. Ook hier komt het tot een rechtszaak en in dit geval moet ze 18.000 euro betalen. Een andere schuldeiser krijgt nog 4000 euro omdat de verkoop niet doorging. Als we verder onderzoek doen komen we er ook achter dat Judith Bok er meer schuldeisers zijn. Zo is het voer voor de paarden niet betaald, krijgen dierenartsen en hoefsmeden nog geld voor haar.
 
Eigendom
Maar van wie Calisto nu werkelijk is, blijft de vraag. Een schuldeiser heeft het eigendomsbewijs, de ander heeft het paspoort. Dan duikt er opeens een vriendin op die een kwitatie heeft, maar daar staat ook nog een tweede eigenaar van Calisto op. Bij het KWPN staat de fokker nog als eigenaar en op sporthorsedata.com staat Judith Bok weer als eigenaar. 
 

Genoeg reden om op zoek te gaan naar de vermeende eigenaar van Calisto. 

Klik hier om de uitzending te bekijken. Het item begint op 23 minuten

Opgelicht / HorsUs

Zes Belgen van start in prestigieuze GCT Antwerpen

23-04 Springen
Lees meer >>

Morgen begint CSI Antwerpen en voor het eerst heeft dit Belgische concours de status van een Global Champions Tour wedstrijd. Zes Belgen gaan van start in deze prestigieuze wedstrijd. Onder hen ook Ludo Philippaerts die het lang zonder zijn Challenge van de Begijnakker moest doen omdat het paard op het EK van 2013 een oogblessure had opgelopen.

CSI5* Antwerpen – Global Champions Tour (BEL)

Pieter Devos : Equipharma Dax van d’Abdijhoeve – Dream of India Greenfield
Gudrun Patteet : Sea Coast Ferly – Sea Coast Atlantic du Seigneur
Ludo Philippaerts : Challenge van de Begijnakker 
Nicola Philippaerts : Forever d’Arco ter Linden – Fantast C
Constant Van Paesschen : Citizienguard Toscan de Sainte Hermelle – Citizenguard Taalex
Jos Verlooy : Arthos - Farfelu de la Pomme
Gregory Wathelet : Sea Coast Forlop Dc – Papillon Z

Equibel / HorsUs

Ophef om foto's Andreas Helgstrand's Akeem Foldager

23-04 Dressuur
Lees meer >>

De Deense dressuurruiter Andreas Helgstrand is negatief in het nieuws gekomen nadat op Facebook enkele foto's van zijn paard Akeem Foldager zijn gepubliceerd waarop een blauwe tong te zien is en donkere plekken waar de spoor de buik van het paard raakt. Gisteren werd bekend dat Helgstrand's sponsor, Equsana, zich terugtrekt als sponsor van de ruiter die in 2006 furore maakte met de schimmelmerrie Matiné.

Akeem Foldager is inmiddels door een onafhankelijke dierenarts onderzocht nadat er ophef is ontstaan over een aantal foto's van de ruiter die op Facebook zijn gepubliceerd. Epona.tv plaatste afgelopen woensdag, 16 april, enkele foto's van Helgstrand op het paard Akeem Foldager waarop te zien is dat het paard een blauwe tong heeft en beschadigingen op zijn buik, mogelijk door verkeerd spoorgebruik. De foto’s waren gemaakt op op de open dag bij Helgstrand Dressage begin april.

 
De foto's veroorzaakten grote internationale ophef en het paard werd onderzocht door een onafhankelijke dierenarts die door de Deense paardensportbond werd aangesteld. De dierenarts stelde een aantal kleine scheurtjes in de mondhoeken vast als ook een gat van een centimeter groot aan de binnenkant de lip van het paard. Ook vond de dierenarts dat het paard ongewoon gevoelig reageerde op druk aan de rechterkant van zijn mond. De dierenarts kon echter geen abnormaliteiten vinden op de flanken van het paard, op een klein bultje na. Ook meldde de dierenarts dat het paard een rustige en ontspannen indruk maakte.

Helgstrand verklaart de plekken op de buik door het scheren. Op zijn website zegt hij ook dat het hoofdstel van Akeem Foldager niet pastte en dat het harnachement en bitten goed nagekeken zullen worden. 'Wij begrijpen de discussie die ontstaan is door deze foto's en we zullen er alles aan doen om de noodzakelijke veranderingen door te voeren, inclusief het veranderen van het hoofdstel.'

Bekijk hier de omstreden foto's 

Epona TV / HorsUs
Advertorial

Unieke stamcelkliniek voor paarden in Lummen

22-04 Algemeen
Lees meer >>

In Lummen (België) opent volgende week een stamcelkliniek voor paarden, dat is uniek in Europa. Ze behandelen er zieke of geblesseerde paarden met stamceltherapie. Door zieke paarden stamcellen van gezonde paarden in te spuiten proberen ze hen te genezen. Topgeneeskunde, die zelfs voor mensen nog in de kinderschoenen staat.

Op 2 mei gaat de kliniek officieel open.

Bekijk onderstaande video

VTM / HorsUs
 

Nederlands kampioenschap springen aanstaande donderdag van start

22-04 Springen
Lees meer >>

Aanstaande donderdag gaan in Mierlo de Nederlandse Kampioenschappen voor de springruiters van start. Zaterdag 26 april staat voor de junioren en Young riders de beslissende finale op het programma. Zondag wordt de nieuwe Nederlands kampioen van de senioren bekend. Naast de titelstrijd worden ook de finales van de KNHS-Roelofsen Jeugdcompetities verreden.

 
Op zaterdag 26 april en zondag 27 april zullen ten opzichte van vorig jaar nieuwe gezichten op de hoogste tredes van het ereschavot van alle drie de kampioenschappen op het podium staan. Kevin Jochems, in 2013 kampioen bij de Junioren, maakte de overstap naar de Young Riders. Sjaak Sleiderink, in 2013 kampioen bij de Young Riders, gaat nu bij de Senioren van start en Gert-Jan Bruggink, vorig jaar kampioen bij de senioren, verkocht zijn kampioenspaard Primeval Dejavu.
 
Op de deelnemerslijst bij de senioren prijken de namen van 48 combinaties. Maikel van der Vleuten, afgelopen weekeinde nog uiterst succesvol tijdens de wereldbekerfinale in Lyon, heeft met VDL Groep Arera C en met VDL Groep Eureka ingeschreven. Marc Houtzager komt met de zeer geroutineerde Sterrehof's Opium en Harrie Smolders zadelt de al even ervaren Exquis Walnut de Muze. Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert heeft Winchester HS in topvorm, wat twee weken geleden bleek in Lanaken waar zij samen de Grote Prijs wisten te winnen. Albert Zoer, zadelt in het NK Wollie Bollie. Gerco Schröder komt aan de start met Cognac Champblanc. Ruiters die ook alle kansen hebben om hoog te eindigen zijn Jur Vrieling met VDL Bubalu en VDL Zirocco Blue, Rabo Talententeamlid Jody van Gerwen,  Leopold van Asten, Leon Thijssen en Jeroen Dubbeldam.

KNHS / HorsUs 

Maikel van der Vleuten over wereldbekerfinale: 'Super tevreden'

22-04 Springen
Lees meer >>

Maikel van der Vleuten was de enige Nederlandse springruiter die zijn landskleuren verdedigde tijdens de wereldbekerfinale springen in het Franse Lyon afgelopen weekeind. 'Vleut junior' en zijn KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi NOP (Quidam de Revel x Landgraf I) sloten deze finale af met een schitterende zesde plek.

 
Na een feilloze eerste manche in de pittige finale met alleen een punt voor tijdsoverschrijding, liep de hengst tegen een heel licht foutje aan op de insprong van de driesprong in de tweede manche. 'Die insprong van de driesprong, een steilsprong, was niet alleen voor mij moeilijk en ik reed daar in zeven - achteraf gezien misschien wel te mooie - galopsprongen naar toe, waardoor ik een iets platte sprong kreeg met als resultaat dat de bovenste paalt viel. Jammer, maar we hebben ons in alle wedstrijden steeds vooraan laten zien en over alle drie de wedstrijden was dit het enige foutje dat we maakten. Natuurlijk is het resultaat belangrijk, maar de wijze waarop Verdi sprong geeft heel veel vertrouwen', aldus Maikel van der Vleuten, die de Duitser Daniel Deusser met Cornet d'Amour de wereldbeker zag winnen, voor zijn landgenoot Ludger Beerbaum met Chiara, terwijl de Brit Scott Brash met Ursula XII (v. Ahorn) derde werd.
 
'Verdi liep in mijn ogen een top eerste manche maandag. Op het voorterrein voelde hij al scherp aan en die scherpte had hij ook bij zich in de eerste manche. Voor mijn gevoel sprong hij fantastisch. Ik was in deze eerste manche 0.08 seconde te langzaam en kreeg daardoor een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Op die eerste manche terugkijkend denk ik dat ik die tijd al had laten liggen tussen hindernis één en hindernis twee. Verdi is van nature niet het snelste paard en als je dan een afstand rustig rijd zoals ik dat daar deed, dan kost dat tijd. In dit geval net te veel. In de tweede manche was de opgave nog moeilijker en wil je bij de eerste drie van het klassement rijden, dan moet je in deze finale dubbel nul rijden. Dat lukte me net niet, maar ik ben echt super tevreden de zevende plaats in de wedstrijd en met de zesde plek in de eindstand', vertelde Maikel, die over de parcoursbouw van mening was dat Frak Rothenberger in alle drie kwalificatiewedstrijden fantastische parcours had neergezet. 'Wat mij het meeste bevalt van deze wereldbeker finale is dat Verdi voor mijn gevoel de allerlaatste sprong met net zo veel fitheid sprong als de eerste op vrijdag.'
 
Maikel gunt zijn paard nu een korte vakantie, om dan naar Madrid te vertrekken voor een wedstrijd in het kader van de Global Champions Tour. 'Ik laat met Verdi de Nederlandse Kampioenschappen aan mij voorbij gaan. Daar ga ik donderdag van start met VDL Groep Arera C en VDL Groep Eureka. We zullen de planning zorgvuldig doornemen, want eind volgende maand moeten we er ook weer staan wanneer in Rome de eerste voor Nederland belangrijke landenwedstrijd op het programma staat', vertelde Maikel, die ook duidelijk maakte dat VDL Groep Verdi NOP nu slechts tweemaal per week wordt ingezet als dekhengst. 'Dat lijkt op dit moment heel goed te gaan. Mochten we merken dat dit teveel gaat worden, dan heeft de sport prioriteit.'

Klik hier voor de einduitslag

KNHS / HorsUs

Vader Ludo over uitschakeling Nicola Philippaerts: 'Vallen, opstaan en weer doorgaan'

22-04 Springen
Lees meer >>
Nicola Philippaerts was één van de twee Belgische ruiters die zich hadden gekwalificeerd voor de wereldbekerfinale springen. Na een goede start werd hij in de tweede ronde uitgesloten nadat zijn merrie Donatella-N tot twee keer toe weigerde waardoor de combinatie uitgesloten werd voor verdere deelname aan het kampioenschap. Na een uitstekend begin op vrijdag is dit een ontgoocheling voor Nicola Philippaerts. Zijn reactie: 
 
'Na de goede prestatie van gisteren is dit een ontgoocheling' geeft Nicola Philippaerts toe. 'Ik heb niet echt een verklaring voor de weigering. Op de dubbele sprong tikte ze een balk aan en de daaropvolgende hindernis weigerde ze tot twee keer toe te nemen. Het was precies alsof ze even niet meer wist waar ze naar toe moest. Zoiets meemaken is niet fijn maar wat doe je er aan? De ene keer ben je enorm tevreden en blij. De andere keer krijg je een opdoffer en ben je even stil. Dit moet ik even laten bezinken. Volgende week bekijk ik de video en dan kunnen we een analyse maken. Wat we zeker niet mogen doen is te snel conclusies trekken.'
 
Vader Ludo: 'Dit heb je met kampioenschappen. De harde wet van de sport. Zonde! Ik heb er geen verklaring voor waarom Donatella-N weigerde de hindernis te nemen. Dat heeft ze nog nooit gedaan. Vrijdag sprong ze uitstekend en ook zaterdag begon ze sterk aan het basisparcours. En dan plots, licht uit. Misschien heeft Nicola ze wat oversprongen bij de dubbelsprong waardoor ze te snel voor die ene hindernis stond. Het is voor Nicola en Donatella de voorbije anderhalve maand bijzonder snel gegaan en dan gebeurt dit wel eens. Het is jammer maar ook niet meer dan dat. Vallen, opstaan en weer doorgaan naar de volgende wedstrijden. Die komen er nu snel aan. Dit is een opdoffer maar Nicola kennende komt hij daar sterker uit. Ik heb in mijn carrière ook al veel tegenslagen gehad en ben die altijd te boven gekomen. Dat zal bij Nicola niet anders zijn.'

Persbericht / HorsUs
Advertorial

Lyon: Gal moet girlpower voor laten gaan

22-04 Dressuur
Lees meer >>

Op voorhand was het al duidelijk dat het voor Edward Gal (Nederland) moeilijk zou worden om met Glock's Undercover (Ferro x Donnerhall) in de 29ste editie van de wereldbeker finale voor dressuurruiters de hegemonie van de Britse Charlotte Dujardin en Duitse Helen Langehanenberg te doorbreken. Gal probeerde het, maar moest het hoofd buigen voor de girlpower van regerend Olympisch en Europees kampioene Charlotte Dujardin met Valegro (Negro x Gershwin) en wereldbekerhoudster Langehanenberg met Damon Hill (Donnerhall x Rubinstein), die genoegen moest nemen met het zilver. Brons was eer voor Edward Gal met een uiterst expressieve Kür op muziek.

 
In de piaffe en pirouettes maakten Undercover en Gal veel indruk, net als in de piaffe en passage. Ook in de galop kan de expressieve zwarte Undercover zijn power volledig kwijt. In de eners ging het even mis. Toen hij deze herstelde leek het of Edward even door de bij de passage horende muziek werd overvallen, waardoor een iets rommelige overgang werd gereden. Dit was het enige smetje op een sterke proef, die wel duidelijk beter was dan de Grand Prix van gisteren. "Het mag er dan zo uitzien dat dit het enige smetje was voor mij, waren er toch iets meer problemen. Er was minder spanning dan gisteren, maar toch nog net te veel, waardoor ik niet echt goed aan rijden toekwam. Ik moest te vaak en net te veel probleempjes oplossen en dat zou niet meer hoeven. Aan de andere kant kon ik hem de gehele proef door mooi bovenin en op lengte houden, dus mag ik mijn zegeningen tellen en gewoon op de ingeslagen weg doorgaan richting het buitenseizoen", vertelde Edward. 
 
Ook Daniëlle Heijkoop (Nederland) reed een duidelijk beter Kür dan Grand Prix. Sommigen dachten dat Daniëlle een ander paard had gezadeld dan de vertrouwde Kingsley Siro. "Het was in de Grand Prix een tegenvallende wedstrijd, maar ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik heb met Anky van Grunsven de zaken goed doorgesproken en heb daar lering uit getrokken. In een proef heb je oefeningen die je correct moet uitvoeren en daartussenin heb je grijze gebieden. Daar heb ik gisteren punten laten liggen. Die fout heb ik vandaag niet gemaakt. Het verschil? Gisteren een mindere Grand Prix en nu de fijnste Kür uit mijn carrière", aldus een lachende Heijkoop. In de Freestyle liep Kingsley Siro nu steeds mooi bergop, was de aanleuning steeds correct en bleef de hals schitterend op lengte. Daarbij werden zeer sterke piaffe en passage getoond en waren de pirouettes klein en zuiver gesprongen. "Ik kwam met een zeer goed gevoel de ring uit en had misschien een iets hogere waardering verwacht dan de 77.946% waarmee ik uiteindelijk zesde werd, maar misschien speelt dan bij sommige juryleden mee dat we gisteren een mindere prestatie hebben laten zien".

Hans Peter Minderhoud was iets teleurgesteld. "We reden een rit zonder fouten, maar ik ben niet zo blij na de Grand Prix. In de Grand Prix liep het allemaal net iets gemakkelijker dan in de kur. Ik reed de ring binnen met in mijn hoofd de wil om vijfde te worden. Misschien ben ik daarom net iets te ontspannen binnengereden en uiteindelijk achtste geworden, op 0.3% achterstand van Daniëlle. Die achterstand vind ik niet zo erg, maar wel dat het verschil in prijzengeld 7.000 euro bedraagt", vertelde Hans Peter.
 
Valegro danste met Charlotte Dujardin zeer ontspannen naar de overwinning, terwijl Helen Langehanenberg met Damon Hill vrij gemakkelijk tweede werd. Toch zou het meer in de rede hebben gelegen als het verschil tussen Langehanenberg en Gal kleiner was geweest, want ook bij Damon Hill slopen kleine foutjes binnen. 
 
Bekijk hier de uitslag

KNHS / HorsUs

Video's wereldbekerfinale Lyon

21-04 Dressuur
Lees meer >>

Bekijk de vele video's van de wereldbekerfinale op de HorsUs video pagina 

Advertorial
Advertorial
 

Nederland

HorsUs BVBA
Logistiekweg 20 - 31
7007 CJ Doetinchem (Gelderland)

België

HorsUs BVBA
Leemputten 11
2381 Ravels (Antwerpen)