Het winterseizoen is snel aan het naderen en zo vroeg als nu moet je je dingen voorbereiden om je te helpen het buitenijs te genieten. Skiën is heel gebruikelijk tijdens deze tijd van het jaar en het is van groot belang dat uw uitrusting de juiste maat heeft, zodat u comfortabel kunt bewegen en uw skimogelijkheid kunt maximaliseren. Maar hoe kan je bepalen welke juiste maat je best past? Voordat u naar de winkel gaat om uw ski-uitrusting te kopen, moet u eerst deze basisregels kennen om de juiste maat te bepalen voor de grote 3 in ski-uitrusting (laarzen, polen en skis):

Het kiezen van de juiste skischoenen:

1. Het eerste wat u moet bepalen is uw mogelijkheid om te skiën. Beginner laarzen hebben meestal een comfortabelere pasvorm nodig en de laars moet gemaakt zijn van zachte flexmaterialen zodat u vrij kunt bewegen en uw voeten in elke sprong kunt aanpassen. Aan de andere kant, skischoenen voor gemiddelde skiërs moeten snuggle knuffelen om de voeten voeler warmer en gezelliger te voelen. De laarzen moeten ook stijver zijn om een ​​steviger balans te ontwikkelen. Wat de skischoenen betreft voor experts, zoeken ze meestal naar een strakke en stijve pasvorm, omdat de stroming van de beweging geconcentreerd is op het lichaam en niet aan de voeten.

2. Weet de maat van uw voeten en probeer een laars volgens uw maat. Als het goed past en een comfortabel gevoel geeft, dan is dit het juiste paar laarzen. Maak je geen zorgen als de laarsjes stevig zijn, omdat ze na de minuten van je voet losmaken.

3. Kies een opstart die het volume van uw voet kan opnemen. Hoge prestaties ski schoenen hebben de neiging om meer te leunen op het lage volume voeten, terwijl instaplaarzen geschikt zijn voor hoge volumes voeten.

Grootte van uw skis:

1. Controleer de ski volgens de lengte ervan. Skis voor beginners meten ergens op het kin gebied, terwijl de gemiddelde skiërs op zoek zijn naar skies die tot op je neusgebied komen. Bovendien kiezen voor geavanceerde skiërs een ski die gelijk is aan hun lichaamshoogte of zelfs meer.

2. Pas de lengte van uw ski aan volgens uw gewicht. Als je vrij zwaar bent, dan moet je maximaal 10 cm toevoegen aan de totale lengte van de ski. Maar als je lichter bent, dan moet je de lengte van de ski met 10 cm verminderen.

3. Verander de lengte op basis van uw skigebied. Als u snel wilt bewegen en grote wendingen kunt maken, kies dan een langere ski. Maar als u langzaam wilt skiën met snelle bochten, kies dan een kortere ski.

Het selecteren van de juiste afmetingen van ski polen:

1. Zorg ervoor dat de paal een goede grip heeft aangezien u constant beweegt en u dit gebruikt om u gewicht te dragen.

2. Controleer de lengte van de pool als het goed is voor uw lichaam. Veronderstel de ski-houding. Als je je elleboog een 90 graden hoek ziet, dan is dit paar goed voor jou. Maar als het een andere hoek laat zien, kies dan een andere afmeting ski palen.

Het dragen van de juiste grootte van de ski-uitrusting kan uw plezier in de sneeuw maken of breken. Zorg er dus voor dat u de juiste uitrusting krijgt door de bovenstaande tips te volgen en u kunt een geweldige tijd doorbrengen in de pistes.